EGYEDI IGÉNYEK - AXTEK MEGOLDÁSOK!®

3.1 Ipari tablet

Ebben az altémakörben kifejezetten csak a robusztus, vagy más néven ipari (rugged) tabletek, tablet PC-k kerülnek felsorolásra. Ha nem olvasta a témával kapcsolatos általános információkat, mérlegelendő jellemzőket, ITT megteheti.

Preferált márkáink a Durabook és az MSI, melyek ár/értékarányban és a kiszolgálási rugalmasságban versenyképesebbek a konkurens márkákhoz képest.

A megfelelő eszköz kiválasztásához (többek között) az alábbi legfontosabb jellemzők mérlegelése azok eldöntése segítenek az alkalmazásnak megfelelően:

– kijelző méret (jellemzően 7″-14″-ig) és szükséges fényerő (kültér és/vagy beltér használat)

– processzor (CPU) teljesítmény (futtatandó alkalmazások, azok száma és erőforrásigényük)

– operációs rendszer (Windows, Android vagy Linux,ipari eszközökön iOS-t ne keressünk)

A fentiek természetesen nem tekinthető teljeskörű választást elősegítő információnak és mint minden esetben a több, nagyobb, okosabb funkció vagy elérhető kiegészítő többlet árral is jár, tehát a rendelkezésre álló keret is egy fontos paraméter.

Jó kapaszkodó, hogy egy belépőszíntű IPARI (és minőségi tablet) hozzávetőlegesen 400e Ft nettó körül kezdődik, a felső határ 1m Ft nettó körül is lehet. Átlagosan, a fenti paraméterek tükrében 500-800e Ft-os (nettó) sávban már a feladatok túlnyomó többségére van jó megoldás.

Az ipari eszközök behatásokkal szembeni védettség (IPxx) tekintetében az alábbi ábra nyújt alapszinten tájékoztatást: LINK 

Kihívást keresők, fejlesztők figyelem!

Egyedinek számít a MSI az ipari tabletes világban, hiszen LINUX UBUNTU verzióval is rendelhető.

Minden Windows-os MSI táblagép támogatja a Linux operációs rendszert

(NB31 G.2, ND51 G.2, ND62, NF21)

Minden eszközhöz elérhető egy bizonyos „Linux support” dokumentum, amely

megmutatja, hogy az adott táblagép mely funkciói támogatottak Linux rendszer

alatt (A képen látható táblázat csak a töredéke a valós táblázatnak)

Az MSI is az LTS Ubuntut használja. Jelenleg a 20.04-es verziót.

Az MSI tabletek rendelhetők Linux rendszerrel, aminek a telepítését az AXTEK

line végzi.

Jó példa erre az ND62 10,1″-os tablet, ami egyedi fejlesztéseket támogathat a Linux segítségével.  Gondoljunk csak bele, micsoda lehetőségek nyílnak meg egy vállalat előtt, ahol egy tehetséges fejlesztő kezei között éltre kel a tablet és megvalósulnak olyan részfejlesztések, melyek előre lendítik a termelést! 

1, Ipari tabletek szerényebb CPU teljesítménnyel általános felhasználási célokra

Durabook R11L ipari tablet

Az R11L egyedülit nyújt a kategóriájában. Nagy méretű (11,6″) kijelzővel és Pentium 4417U processzorával ritkaságszámba menően válaszolja meg azokat az alkalmazási igényeket, ahol nagy kijelzőre van szükség, de nincs igény (és keret) a drágább, nagy teljesítményű (core i/M/Y processzoros) ipari tabletre. Ebből adódóan az ára is a legkedvezőbb a 11″-12″ méretű kategóriában. Az RJ-45 port nem jár alapban, mint ahogy más interfészek is opcionálisak (RFID, MSR, RS232, barcode, Smart card), de ezek segítik a költségek alacsonyan tartását (azt vegyük meg csak, amire szükségünk van). Irodai és autós dokkoló, tartó egyaránt rendelkezésre áll. Fényerőben opcionálisan elérhető erősebb 500nits-es kivitel is, mely limitáltabb, de kültéri használatra is alkalmassá teszi a tabletet.

MSI NB31/NB32 ipari tablet

Ipari felhasználásra termett. Robusztus, mégis könnyű (csupán 850g) és kompakt kialakítású. A 8” (1280 x 800) képernyőméretű robusztus tabletünk NB31 néven érhető el Windows 10 és NB32 néven Android 9.0 operációs rendszerrel. Érintőképernyője kesztyűben (1mm anyagvastagságig) és nedves környezetben is pontosan érzékeli az érintést. Robusztusság terén számos próbát állt ki, amivel az ütésállóságát bizonyította. IP65-ös védettséggel rendelkezik és megfelel a MIL-STD-810G katonai standardnak. Támogatott a „Hot-Swap” üzem közbeni akku csere, WiFi, GPS, Bluetooth 5.0/4.2. Interfészek terén rendelkezik többek között USB 3.0, USB 2.0 és Micro HDMI portokkal, 3.5mm audio jack csatlakozóval és Micro SDXC kártyaolvasóval. Opcionálisan 4G LTE képes, választható NFC/RFID olvasóval, bárkódolvasóval és ujjlenyomat szkennerrel is. Az MSI tabletekhez számos kiegészítőt kínálunk. Az ipari felhasználást az irodai és járműves dokkoló, valamint egyéb munkavégzést segítő kiegészítők teszik teljessé.

Bővebb információkért tekintse meg a termék specifikációját: link

MSI ND51/ND52 ipari tablet

Az optimális méretű, 10.1”  (1920 x 1200) képernyőmérettel rendelkező ND51 (Windows 10) és ND52 (Android 9.0) hű társ lehet a munkában még mostoha körülmények között is. A sarkaira szerelhető extra ütközőkkel plusz védelmet adhatunk neki az ütések ellen. IP65-ös védettséggel rendelkezik és megfelel a MIL-STD-810G katonai standardnak. Támogatott a „Hot-Swap” üzem közbeni akku csere, WiFi, GPS, Bluetooth 5.0/4.2. Opcionálisan 4G LTE képes, választható NFC/RFID olvasóval, bárkódolvasóval és ujjlenyomat szkennerrel is. Interfészek terén rendelkezik többek között USB 3.0, Micro USB 2.0, RJ45 Ethernet és Micro HDMI portokkal, 3.5mm audio jack csatlakozóval és Micro SDXC kártyaolvasóval. Választható speciális 3D kamerával, ami lehetővé teszi tárgyak (pl. csomagok) méretének automatikus felismerését. Az MSI tabletekhez számos kiegészítőt kínálunk. Az ipari felhasználást az irodai és járműves dokkoló, valamint egyéb munkavégzést segítő kiegészítők teszik teljessé.

Bővebb információkért tekintse meg a termék specifikációját: link

MSI ND62 ipari tablet

Az MSi Windows 10 Iot Enterprise-ra optimalizált 10.1″ méretű eszköze. 1920×1200 800 nites kijelzőjével alkalmasabb a kültéri használatra, mint a sorozat többi tagja. Maga a kijelző átesett egy ejés teszten, amit 25 mm-es, 250 gramm súlyú acélgolyóval, 50 cm magasról végeztek. Intel Gemini lake-R Celeron N4120 és Pentium N5030 CPU-val rendelhető, ez egy erős középutas megoldás, ami alkalmassá teszi az ND62-t a legtőbb vállaltirányitási szoftver biztonságos futtatására. A memória 4Gb, ami 8Gb-ig bővíthető. A háttértár 128Gb eMMC méretben áll rendelkezésre. Két kamera áll rendelkezésre, elől 2 MP, hátul 8 MP segíti a munkát, auto fokusszal és segédfénnyel. Helymeghatározásról  GPS / GLONASSS / GALILEO gondoskodik, Wi-Fi (802.11ax) és Bluetooth 5.2 a vezeték nélküli kapcsolatok támogatója. A fizikai kapcsolatokhoz többek között docking connector, USB A és C, RJ45 Micro HDMI áll rendelkezésre. Akkumulátor vonatkozásában 4800 mAh adja a 10 órás üzemidő alapját, lehetőség van a működés közbeni cserére, melyet 142 mAh tartalék áramforrás segít. Ajánlott felhasználás az IP65 védettség és a 800 nits fényerő okán, a kültéri, piszkos környezetben végzett feladatok digitalizálása.

 

MSI N0T1 ipari tablet

10”-os (1280 x 800) képernyővel, Windows 10-es operációs rendszerrel kínáljuk költséghatékonyabb N0T1 ipari tabletünket. Le- és felszerelhető (opciós) védőborításának köszönhetően választhatunk az elegánsabb és a fokozottabban strapabíró ipari megjelenés között. Kiegészítők terén elérhető hozzá irodai dokkoló, speciális dokkolóval pedig akár bizonylatnyomtatásra alkalmas POS terminállá is alakítható. IP65-ös védettséggel rendelkezik és megfelel a MIL-STD-810G standardnak, azonban csak 0-40°C -os szűkebb működési hőmérsékletben használható. A WiFi, Bluetooth 4.2. adott, opcionálisan GPS és 4G LTE képes, valamint választható NFC/RFID olvasóval és bárkódolvasóval is. Interfészek terén rendelkezik többek között 2db USB 3.0, Micro HDMI és RJ45 Ethernet portokkal, headsethez is alkalmas 3.5-ös jack csatlakozóval, Micro SDXC kártyahellyel.

Bővebb információkért tekintse meg a termék specifikációját: link

2, Ipari, rugged tablet PC-k nagyobb teljesítménnyel, komolyabb alkalmazások futtatására is

Durabook R8 ipari tablet

A család legfiatalabb és egyben legkisebb tagja az R8 nevet kapta, 8″ méretű, ám szokatlanul erős, 800 nits fényerővel. A negytestvér U11-hez hasonlóan, itt is passzív kialakítással találkozunk, ami mögé  Intel® Core™ i7-1250U (12th Gen), i5-1230U vagy 8500-as CPU-t illesztettek a fejlesztők. A memóriát 8 és 16 Gb-ben határozták meg, a háttértár 128 Gb 256Gb, 512Gb vagy akár 1Tb is lehet. Érdekes megfigyelni, hogy a biztonságra is adtak a fejlesztők, mert Intel® vPro™ Technology (per CPU options) TPM 2.0, NIST BIOS compliant, Stealth mode és Night vision mode is rendelkezésünkre áll. Az interface kínálat igen gazdak, Thunderbolt 4, USB3.2 (DP támogatással), microSD, Nano SIM, audio in/out, LAN és több opciós lehetőség is helyet kapott. Az eszköz 3600 mAh-s akkumlátora 3.8V melelt 8, 7200 mAH akkumulátora 16 órás működésre képes. Könnyű, 0,86 kg tabletről beszélünk, tehát főleg azoknak ajánljuk, akik sokat dolgoznak kézben tartott eszközzel. IP66 tanúsított, tehát esőben is bártan dolgozhatunk vele. Az egyik legkompaktabb tablet a piacon.

Durabook R11 ipari tablet

A R11-es modell az R11L testvéreként ugyanúgy 11,6″ kijelzővel rendelkezik és hasonló szerkezetűek, csak itt a core i5 vagy i7 (U) CPU-nak köszönhetően nagyobb teljesítmény áll rendelkezésre. Alapban nagyobb memória (8GB) és hátértár (128GB) jár mint a kistestvérben és ezek igény szerint rendeléskor növelhetőek. Irodai és autós dokkoló, tartó egyaránt rendelkezésre áll hozzá. Fényerő tekintetében opcionálisan elérhető erősebb 1000 nits-es kivitel is, kültéri használatra is alkalmassá teszi a tabletet. A R11-nél is akárcsak az R11L-nél jellemzően az alapinterfészeken kívül (2x UBS3.0, micro SD, mic/headset jack) a sok kommunikációs lehetőség opciós a költségek optimalizálása végett (RJ-45, barcode, RS-232, Smart Card, RFID). Ezek alapján a legjobban árazott core i architektúrás tabletet tudjuk javasolni palettánkról a 11-12″ méretben.

Durabook U11I ipari tablet

Az U11I a Durabooktól elsőként jelent meg a 10.generációs core i5/i7 (Y) CPU-val, mely kellően nagy teljesítményt biztosít. E mellett a fő erénye, hogy ventilátor mentes (passzív), egyedülállóan a core i architektúrájú tabletek között! Ez még nagyobb megbízhatóságot, tartósságot és zajmentességet biztosít az eszköznek. Az eszköz opciósan elérhető 1000nits-es fényerővel, mely tökéletesen alkalmassá teszi a kültéri munkavégzésre is. Gazdag alapinterfészkínálata (2xUSB3.0, RJ-45, mini HDMI, micro SD, mic/headset jack) mellett rengeteg opciós kommunikációs interfész is elérhető. Az alacsony fogyasztásnak köszönhetően akár ~13 óra, de nagyobb akkut használva közel ~24 óra üzemidő is biztosíható. Szintén egyedülálló a 2db integrált hangszóró (sztereó), mely nagyobb és jobb minőségű hangot produkál az összes többi eszközhöz képest. Ezen felül ha felmerül Önben, hogy egyedülállóan a tablet termékek között könnyen cserélhető háttértárral is rendelkezzen, akkor az U11I a tökéletes választás.

MSI NF21 ipari tablet

A 7. generációs Intel Core i5 vagy i7 processzorral szerelt NF21 sem méret, sem teljesítmény terén nem kényszerít kompromisszumokra. 12.2” méretű (1920 x 1200), magas fényerejű – napfényben is jól olvasható – kijelzőjével tökéletes választás terepi munkavégzéshez. IP65-ös védettséggel rendelkezik és megfelel a MIL-STD-810G katonai standardnak. Támogatott a „Hot-Swap” üzem közbeni akku csere, WiFi, GPS, Bluetooth 4.1. Opcionálisan 4G LTE képes, választható NFC/RFID olvasóval, bárkódolvasóval és ujjlenyomat szkennerrel is. Interfészek terén rendelkezik többek között USB 3.0, RJ45 Gigabit-es Ethernet és Micro HDMI portokkal, 3.5mm audio jack csatlakozóval és Micro SDXC kártyaolvasóval. Választható speciális 3D kamerával, ami lehetővé teszi tárgyak (pl. csomagok) méretének automatikus felismerését. Az MSI tabletekhez számos kiegészítőt kínálunk. Az ipari felhasználást az irodai és járműves dokkoló, valamint egyéb munkavégzést segítő kiegészítők teszik teljessé.

Bővebb információkért tekintse meg a termék specifikációját: link

Durabook termékekkel kapcsolatosan a további részletek tekintetében kérem látogasson el a központi honlap ipari, robusztus tablet termékkategóriájához: LINK

Bővebb információk és megoldások tekintetében az AXTEK line Kft. szívesen áll az Ön rendelkezésére, keressen bennünket!