EGYEDI IGÉNYEK - AXTEK MEGOLDÁSOK!®

3.2 Ipari laptop

Ebben az altémakörben kifejezetten csak a Durabook (1.pont) és Getac (2.pont) robusztus, vagy más néven ipari (rugged/semi-rugged) laptopok, notebookok kerülnek felsorolásra. Ha nem olvasta a témával kapcsolatos általános információkat, mérlegelendő jellemzőket, ITT megteheti.

Az ipari eszközök behatásokkal szembeni védettség (IPxx) tekintetében az alábbi ábra nyújt alapszinten tájékoztatást: LINK

 

1, Durabook ipari fél-robusztus (semi-rugged) és ipari robusztus (rugged) laptopok

2022 júliusától már elérhető a magyar billenytűzet kiosztás a Durabook S14i Standard notebookhoz. Miért ilyen nagy szó ez? Mert az ipari közegben az eltejedt billentyűzet kiosztás az US vagy UK készletre korlátozódik. A “magyarítást” betűmatricákkal lehetséges megoldani, ez persze kompromisszumot jelent sok tekintetben. Meg kell alkudnunk a háttérvilágítás hiányával, a megszokottól eltérő magyar karakterek elhelyezésével és bizony, a gyakran használt billenytűkön el tud csúszni a matrica.

 

Idén nyártól már HUN kiosztással segítünk ügyfeleinknek, hogy a notebook használata ne legyen megszokás és kompromisszum kérdése! 
Durabook S14I (G2) félipari notebook

A Durabook S14I a legkedvezőbb áron indul és rengeteg, egyedülálló konfigurációs lehetőséget biztosít a belépő (IP53 védettségű) fél-robusztus kategóriában. A teljesítményről a 11.generációs CPU-k gondoskodnak és egyedülállóan a kategóriában diszkrét grafikus kártyával is rendelhető, akár 1db rendelése esetén is. Szintén egyedülállóan masszív felépítést nyújt (4″ szabadesés) a fél-ipari kategóriában. Ezeken felül rengeteg interfésszel rendelkezik, alap például a natív RS-232 port, és a 2+1 video kimenet, de opcionálisan szinte minden lehetséges (2x RS-232, 2x LAN, RFID, Smart Card, PCMCIA Type II, Exrpess Card, Fingerprint). Külön rendelhető az 1000nits-es (sunlight readable) fényerővel (Durabook DynaVue technológia) és az érintőképernyő is mely működik kesztyűben, stylus-sal és természetes csupasz ujjas érintéssel is. Akkuidő ~12óra, mely a 2. akkuval akár ~24órára is növelhető, akár hot-swap cserélhető akkufunkcióval együtt. A rengeteg kiegészítő (irodai dokkoló, autós dokkoló, külső akkutöltő) által tartós és megbízható munkatársává válhat az S14I a mindennapi munkavégzésben.

Külön érdekesség és a témában érdekeltek számára csemege az egynél több kijelző párhuzamosan történő kezelése. Az átlag felhasználó számára talán nem annyira ismert, hogy egyszerre több monitort is használhatunk munka közben, hiszen nem árt, ha egy táblázatot vagy munkafelületet fél szemmel figyelhetünk, miközben egy másik folyamatot kezelünk. Gyakorlott irodisták ezt áldásként kezelik. A DURABOOK S14I Standard egyszerre 4 képernyőt tud kezeleni, erre különböző portok biztosítanak lehetőséget, úgymint HDMI, VGA, USB 3.2 Gen 2 (type C) x 1 (support DP)

Kinek érdekes ez? Feltétlenül javasolnánk azoknak, akik összetett rendszerekkel dolgoznak és ki kell tolni a normál notebook lehetőségeit. Viccesen azt is mondhatnánk, azokanak javasoljuk, akiknek a böngészőn ötnél több oldal van megnyitva folyamatosan és még az excel is kezd 50 oszlopnál nagyobbra hízni.

AXTEK értékelés

Javasolt felhasználás: terepen, járműben, átlagosan piszkos környezetben

Elérhetőség: minden konfigurációban rendelkezésre áll

Konfigurált teljesítmény: az iparban erősnek tekinthető

Kialakítás: konszolidált, jól öltözött asszisztens

Élmény: Sokoldalúsága miatt nyertes választás

Durabook S15AB (G2) félipari notebook

Az S15AB a maga 15.6″ méretével hiánypótló és egyedülálló a fél-robusztus ipari laptop kategóriában! A 8. generációs CPU-val szerelt laptop az IP5x védettséggel nem teszi lehetővé, hogy mindenhol helyt álljon, de a könnyű és tartós kivitel (3″ szabadesés), az alap RS-232 port és a Smart Card olvasó, az opciós emelt fényű kijelző (500nits) és a közel 13 órás üzemidő bizonyítja, hogy a félipari notebookok közé tartozik.  Ezen felül akár 2. vagy 3. háttértárral és 4G+LTE modemmel is rendelhető.

AXTEK értékelés

Javasolt felhasználás: biztosan mozog az iroda és terep között

Elérhetőség: minden konfigurációban rendelkezésre áll, fejlesztés várható

Konfigurált teljesítmény: egy erős középpályás, rá bízhatjuk a munka dandárját

Kialakítás: szélesvásznú keménylegény

Élmény: egyértelműen a nagy kijelző miatt szeretik, az adatvizualizácós alkalmazásoknál jól alkalmazható

Durabook Z14I ipari notebook

A 14″ méretben az egyik legnagyobb! A Z14I egyedülállóan ventilátor mentes (passzív) az ipari notebookok között, mely még nagyobb megbízhatóságot, tartósságot és zajmentességet biztosít az eszköznek. Ezt erősíti még az IP65-ös és a sós-párának is ellenálló kivitel is valamint, hogy 6″ szabadesést is kibír az eszköz.  Alapfunkció az 1000nits-es (sunlight readable) kijelző mint ahogy az akár vastag kesztyűben is működő érintőképernyő is. A Z14I szintén gazdag az interfészekben: a 3db videokimenet, 4db USB port, Smart Card, Express Card54 mellett egyedülállóan rendelkezik alapkiépítésben 2db LAN porttal és 2db RS-232 porttal is.

Ha ez még mind nem lenne elég az alkalmazási feladatban a Z14I további lehetőségeket kínál a bővítő box segítségével (mely a notebook aljára szerelhető). Ezek a

– bővítő modul 2x PCIe kártya számára

– diszkrét grafikus kártya (NVIDIA GTX-1050) bővítő modul

– tárhely bővítő modul, akár 4x2TB SSD tárhellyel (a főgép tárhelyén kívül),

mely közül egy választható.

Ezen felül projekt (darabszám) igény alapján kérhető IP65-ös védettségű csatlakozókkal a notebook hátsó oldalán lévő interfészekhez (katonai felhasználásnak megfelelő M12 vagy MIL-DTL-38999 szabvány szerinti).

A teljeskörű munkavégzés biztosításához különböző kiegészítők (irodai és autós dokkoló, külső akkutöltő, stb) állnak rendelkezésre.

AXTEK értékelés

Javasolt felhasználás: nehéz terepre, nem kezdőknek való

Elérhetőség: desszantosok viszik házhoz

Konfigurált teljesítmény: azoknak szól, akik nagy grafikus teljesítményre éheznek

Kialakítás: önvédelemre is használható

Élmény: Jó befektetés, amennyiben a mostoha körülmányek miatt már ment tönkre notebookja

A további részletek tekintetében kérem látogasson el a Durabook központi honlap robusztus laptop termékkategóriájához: LINK

2, AXTEK notebook, 15,6″ méretben

Az ipari notebookok fejlődéstörténete, az igények és technológia változásával együtt formálódott. A kezdeti 10-11″-tól a kijelző mérettek sokáig “csak” 14″-ig híztak, mert ez egy kellemes, ergonómikus méret. A mai notebook kijelzők megbízhatóan hozzák a FHD (1920 x1080) minőséget, sokszor ez elég is. A nem ipari felhasználásból elkezdett átszivárogni a nagyobb kijelző iránti igény, ez pedig a 15,6″-ban fogalmazódott meg.

2022 júniusától van módunk büszkén bemutatni cégünk saját márkás nagy mértű notebookját.

A-N15XT -re keresztelt 15,6″-os IP65 (!) védettségű notebook, megfelel az összes elvárásnak, melyet az ipar támaszt, sőt egy kicsit többet is ad.

Olyan tulajdonságokkal ruházta fel a gyártó, mely magabiztos hsználatot tesz lehetővé. Átlag feletti 700 nits erősségű FHD kijelző , ujjlenyomat olvasó a biztonsáért, 5G képesség a gyors kommunikációért. Aki egyszer kipróbált a szélesvásznú élményt, nehezen engedi el.

AXTEK értékelés

Javasolt felhasználás: Terepre termett, szitáló esőben is használható

Elérhetőség: Készlettől, gyártásütemezéstől függően: vagy saját raktárról azonnal, vagy 4-12 hét

Konfigurált teljesítmény: azoknak szól, akik nagy grafikus teljesítményre éheznek

Kialakítás: nagy képernyű, numerikus billentyűzet, vékony kivitel

Élmény: Nagy képernyő és jó IP védelmi szint miatt, üzemi mérnökök kezébe javasoljuk

3, Getac ipari fél-robusztus (semi-rugged) és ipari robusztus (rugged) laptopok

(projektre -nagyobb darabszámú megrendelése fenntartott)

 

Getac S410 (G4) félipari notebook

A félipari notebook (IP53 védettség) az elődjéhez képest még masszívabb, karcsúbb és könnyebb, mint valaha, a teljesítményről pedig a 11. generációs Intel Core i3, i5, vagy i7 processzorok gondoskodnak.  A Getac Lumibond 14”-os akár 1000 nits fényerejű kijelző napfényben is jól olvasható, opcionálisan akár kapacitív multi-touch érintőképernyővel is kérhető. Olyan kényelmi funkciók mellett, mint a működés közben cserélhető akkumulátor (2db akku konfigurálása esetén), az S410 olyan biztonsági funkciókat nyújt, mint a TPM 2.0 titkosítási technológia, vagy az érintőképernyős ujjlenyomat olvasás. Dokkolóval járművekbe is könnyen alkalmazható.

AXTEK értékelés

Javasolt felhasználás: Irodai és kültéri használatra egyaránt

Elérhetőség: Project keretein belül rendelhető

Konfigurált teljesítmény: széles skálán konfigurálható, igazi kaméleon

Kialakítás: Nagyon hasonló a Durabook S14I felépítésére

Élmény: Alacsonyabb IP besorolása miatt zárt térben végzi a munkáját, kellemes középút

Getac V110 (G6) ipari convertible/átalakítható notebook

A 10. generációs Intel CPU-kal szerelt V110 a 11,6”-os kapacitív Lumibond érintőkijelzőjével emelkedik ki a társai közül, amivel akár tabletté is alakítható és élesebb kontrasztokat, jobb olvashatóságot garantál. Az érintőképernyő esőben, kesztyűvel és érintőceruzával is tökéletesen működik. A működés közben cserélhető akkumulátorokkal akár végteleníthető az üzemidő anélkül, hogy le kellene állítani az eszközt. A 4G LTE képes V110-et a magnézium ötvözetből készült vázával és az integrált GPS modullal a túlélésre tervezték, nem véletlenül büszkélkedhet az IP65 minősítés mellett MIL-STD810G és MIL-STD461G katonai standardokkal.

AXTEK értékelés

Javasolt felhasználás: szervizek negyre értékelik

Elérhetőség: Project keretein belül rendelhető

Konfigurált teljesítmény: kompromisszum a legjobb szó

Kialakítás: tabletté alakítható, kis mérete miatt, kis terekben konfortos a használat

Élmény: két világ határán billeg, kicsit tablet, kicsit notebook

Getac B360 és B360 Pro ipari notebook

A B360 a maga 14”-os kijelző méretével a lehető legrobusztusabb kompakt notebook extrém környezeti adottságok közti felhasználásra. Ellenáll a víznek, pornak (IP65), ütéseknek, a nagymértékű hőingadozásoknak, mindezt a 10. generációs Intel Core i5 és i7 processzorok adta nagy teljesítmény mellett, mégis ventilátoros hűtés nélkül. Elérhető Pro verzióban is ami nagyobb akkuidőt és akár diszkrét grafikus kártyát is biztosít opcionálisan a feladatokhoz.

AXTEK értékelés

Javasolt felhasználás: poros környezetben ideális

Elérhetőség: Project keretein belül rendelhető

Konfigurált teljesítmény: 10.generációig gondolkodhatunk vele, de nem hagy cserben

Kialakítás: robosztus, bírja a kiképzést

Élmény: Kifejezetten erősre épített, tehát akkor gondolkodjunk rajta, ha a munkakőr szinte “eszi” a felszerelést

Getac X600 (G3) ipari (rugged) laptop

 

A 15.6″-os FHD LumiBond® kijelzőjű, 11. generációs 4 magos Intel i5, i7, i9 processzoros X600 igazi zászlóshajó, a Getac legnagyobb és legrobusztusabb notebookja. A Turbo Boost dinamikusan változó processzor teljesítmény szabályozás segítségével hatékonyan biztosítja az információk gyors elérését kritikus helyzetben, miközben maximalizálja az üzemidőt. Konfigurálható akár 2db háttértárral is, RAID 0 vagy RAID 1 adattárolással.  102 gombos billentyűzetettel (numerikus paddal) és valós magyar billentyűzetkiosztással. Alapesetben jár az 5 éves gyártói garancia a termékhez.

AXTEK értékelés

Javasolt felhasználás: speciális feladatokra

Elérhetőség: Project keretein belül rendelhető

Konfigurált teljesítmény: kiforrott technika, nagy kihívásokra tervezve

Kialakítás: nagy képernyő, könnyűpáncélos test

Élmény: A minősége és a kivitele mindenen felül áll, igazi “ne próbáld ki otthon ” kategória.

 

 A további részletek tekintetében kérem látogasson el a Getac központi honlap robusztus laptop termékkategóriájához: LINK

Bővebb információk és megoldások tekintetében az AXTEK line Kft. szívesen áll az Ön rendelkezésére, keressen bennünket!