EGYEDI IGÉNYEK - AXTEK MEGOLDÁSOK!®

4.1 Embedded ipari egykártyás PC (SBC)

Az önálló PC-ként funkcionáló SBC-k (Single Board Computer) segítségével a legkülönbözőbb feladatokra található költséghatékony megoldás olyan esetekben, amikor nem szükséges, hogy az ipari  PC saját készülékházzal rendelkezzen. Nagyfokú szabadságot, ugyanakkor felelősséget is ad a rendszerintegrátorok számára, akiknek gondoskodniuk kell az SBC elhelyezéséről, tokozásáról, hűtéséről, perifériák csatlakoztatásáról, interfészekhez való hozzáférésről, stb. Gyakran ezek miatt a járulékos hardveres és fejlesztési költségek miatt csak nagy tételszám esetén költséghatékony választás az SBC-k integrálása. Kisebb tételszám esetén érdemes ipari BOX PC-t választani, mint “Plug-n-Play” készterméket. Általánosan igaz az egykártyás PC-k esetén, hogy az ár és a méret fordított arányban van egymással, vagyis minél kisebb egy kártya, annál drágább az azonos tudású, nagyobb méretű társához képest.

 

1, Mini ITX ipari alaplapok (170 mm x 170 mm)

A Mini ITX alaplapok gazdag funkcionalitásúak és megbízható teljesítményt nyújtanak a mindössze 170 x 170 mm-es méretükkel. A Mini ITX alaplapok nagyobb rugalmasságot biztosítanak olyan alkalmazások számára, amelyeknél kompakt méret és energiahatékonyság az elvárás. Így olyan felhasználási területeken lehet hasznos, mint például kioszkok, POS (Point of Sale), gyártásautomatizálás, stb.

Bővebb információt itt talál az Axiomtek Mini ITX típusú ipari alaplapjairól: link

2, 3.5” SCB-k (146 mm x 104 mm)

A 3.5”-os Axiomtek CAPA sorozat méretéből adódóan még több interfészt és bővíthetőségi lehetőséget kínál  akár 2db miniPCIe bővítőkártya hellyel.

Általános jellemzők:

– CPU: AMD T40E/T40R/T56N/LX800, Atom E3845/E3827, Intel Celeron/Pentium/Core i3/i5/i7

– Megjelenítés (típustól függően): LVDS, HDMI és/vagy VGA

– Interfészek (típustól függően): LAN, USB, COM, SATA, miniPCIe/mSATA,

Bővebb információt itt talál:

-az Axiomtek 3.5” egykártyás PC kínálatáról: CAPA sorozat, Compact termékcsalád

-a Vecow 3.5” egykártyás PC kínálatáról: EMBC-1000 sorozat és EMBC-2000

3, NANO SBC-k (120 mm x 120 mm)

Az Axiomtek Nano-ITX SBC-k a Pico-nál valamivel nagyobb méretüknek köszönhetően még több lehetőséget kínálnak a lehetséges funkciók és konfigurációk terén, mégis kis energiafogyasztással és kompakt, 120 mm x 120 mm-es mérettel.

Általános jellemzők:

– CPU: AMD T40E/T40R/T56N, Atom E3845/E3827, Intel Celeron

– Megjelenítés (típustól függően): LVDS, HDMI és/vagy VGA

– Interfészek (típustól függően): LAN, USB, COM, SATA, miniPCIe/mSATA,

Bővebb információt itt talál az Axiomtek NANO SBC kínálatáról: link

4, PICO SBC-k (100 mm x 72 mm)

Az Axiomtek Pico-ITX kártyák a világ legkisebb x86 beágyazott egykártyás PC-I közé tartoznak, amelyek mindössze 100 mm x 72 mm méretűek. A Pico-ITX SBC-k rendkívül kompaktak, mégis kiváló teljesítményt nyújtanak akár Core i3/i5/i7 CPU-kkal rendkívül alacsony energiafogyasztás mellett. A Pico-ITX SBC-k alkalmasak például járműves rendszerekbe, ipari automatizálási rendszerekhez, gyártásban használt gépek vezérlőjeként, vagy hordozható eszközökbe való integrálás esetén is.

Általános jellemzők:

– CPU: AMD GX-210JA/T40E/T40R, Atom E3845/E3827, Intel Celeron/Pentium/Core i3/i5/i7

– Megjelenítés (típustól függően): LVDS és HDMI vagy VGA

– Interfészek (típustól függően): LAN, USB, COM, SATA, miniPCIe/mSATA,

Bővebb információt itt talál az Axiomtek PICO SBC kínálatáról: link